Про смак одеської аджики з Привозу ходять цілі легенди. Зазвичай жінки на ринку продають цю консервацію у відділах з овочами. Кажуть, у "справжню" суху аджику, яку використовують як приправу, входить мінімум 20 компонентів. Однак приготувати "мокру" одеську аджику набагато простіше, аніж ви думали.
Аджику, яку готують в Одесі, використовують для маринаду м'яса та птиці перед приготуванням. Консервація не потребує термічної обробки.
Що знадобиться для приготування аджики по-одеськи:
Процес приготування
Очищуємо червоний перець від насіння.
Волоські горіхи очищуємо від шкаралупи та плівки. Очищені горіхи подрібнюємо.
Горіхи пропускаємо через м'ясорубку разом з червоним перцем. В процесі перемелювання використовуємо дрібну решітку на м'ясорубці. Додаємо до перемеленої суміші хмелі-сунелі та молоте насіння коріандру. Змішуємо отримане пюре з сіллю. Вітаємо, ви приготували справжню аджику по-одеськи.