Наче з Привозу: рецепт найгострішої одеської аджики

1 хв на прочитання08 Вересня 2022, 13:20

Справжній рецепт аджики по-одеськи

Про смак одеської аджики з Привозу ходять цілі легенди. Зазвичай жінки на ринку продають цю консервацію у відділах з овочами. Кажуть, у "справжню" суху аджику, яку використовують як приправу, входить мінімум 20 компонентів. Однак приготувати "мокру" одеську аджику набагато простіше, аніж ви думали.

У чому секрет одеської аджики

Аджику, яку готують в Одесі, використовують для маринаду м'яса та птиці перед приготуванням. Консервація не потребує термічної обробки.

Що знадобиться для приготування аджики по-одеськи:

Процес приготування

Очищуємо червоний перець від насіння.

Волоські горіхи очищуємо від шкаралупи та плівки. Очищені горіхи подрібнюємо. 

Горіхи пропускаємо через м'ясорубку разом з червоним перцем. В процесі перемелювання використовуємо дрібну решітку на м'ясорубці.  Додаємо до перемеленої суміші хмелі-сунелі та молоте насіння коріандру. Змішуємо отримане пюре з сіллю. Вітаємо, ви приготували справжню аджику по-одеськи. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: