Догори
Дати відгук

Наче на багатті: фінський рибний суп із копченою сьомгою

Подавайте суп із житнім хлібом.

2 хв на прочитання04 Жовтня 2022, 17:29
Поділитись:

Наші друзі фіни дуже люблять супи на молоці взагалі та рибні супи на молоці зокрема. Варіантів супів із сьомги у них величезна кількість.

Як пише «pixelinform», цей суп смачніший за всі інші насамперед тому, що там є копчена риба, яка надає йому неймовірний аромат – якийсь сільський, чи що. Наче його на багатті приготували. Подавайте суп із житнім хлібом. Це справді дуже смачно.

СКЛАДОВІ:

  • 2 склянки молока або не надто жирних вершків;
  • 1 свіжа потрошена сьомга вагою приблизно 1,5 кг;
  • 200 г сьомги гарячого копчення;
  • 4 невеликі картоплини;
  • 1 середня морквина;
  • 1 невеликий корінь селери;
  • 1 невеликий качанчик фенхелю;
  • 2 середні стебла цибулі-порею (тільки біла частина);
  • 1 ст. л. борошна;
  • середній пучок кропу.

ПРИГОТУВАННЯ

  • Крок 1. У свіжої сьомги відріжте голову, хвіст і плавці. Видаліть з голови зябра, добре промийте. Викладіть голову, хвіст і плавці у велику каструлю, залийте 1,5 л холодної води, доведіть на слабкому вогні до кипіння, зніміть піну і варіть 20-30 хв. Готовий бульйон процідіть у чисту каструлю.
  • Крок 2.Саму рибу очистіть від шкіри та кісток, обробіть на філе та розріжте на 8 частин. Копчену сьомгу поріжте тонкими смужками.
  • Крок 3. Моркву та селеру очистіть, поріжте тонкою соломкою. Картоплю очистіть і розріжте на четвертинки. Фенхель очистіть від пошкодженого верхнього листя, м’якоть поріжте тонкими скибочками. Цибулю-порей наріжте тонкими кільцями, промийте та обсушіть.
  • Крок 4. Бульйон поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. У киплячий бульйон спочатку викладіть моркву з селерою, через 10 хв. – картоплю і фенхель, ще через 5 хв. – зелену цибулю.
  • Крок 5. Коли суп буде майже готовим, додайте сире філе та копчену сьомгу, готуйте 2-3 хв. Наприкінці додайте молоко, розмішане з борошном і подрібнений кріп. Посолить, якщо потрібно. Доведіть до кипіння, зніміть із вогню. Накрийте кришкою та залиште постояти 5 хв. У кожну тарілку викладіть по шматку філе і влийте суп з овочами. Подавайте відразу.

ДО РЕЧІ

Замість сьомги для цього супу можна взяти будь-яку рибу сімейства лососевих: горбушу, форель, кету. Щоб бульйон вийшов прозорим, по-перше, не давайте йому бурхливо кипіти, а по-друге, процідіть його через полотняну серветку, або через фільтр для чаю або кави (це дуже зручно і надійно).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Скріншот відео Sotheby's
Найдорожчий банан у світі продали на аукціоні за 6,2 млн доларів: ось що вирішив зробити новий власник (ФОТО)
2 хв на прочитання28 хвилин тому
ФОТО: ілюстративне
Кабмін на засіданні ухвалив низку рішень у сфері спорту та захисту довкілля
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне
До кінця листопада потужні магнітні бурі не прогнозують
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Спонсор кампанії Трампа хоче купити «Північний потік-2», аби дати США важелі впливу на переговори щодо долі України
1 хв на прочитання2 години тому
Переміщення диких тварин будуть моніторити через бездротові технології
1 хв на прочитання3 години тому
У США можуть заборонити поширені ліки проти застуди
1 хв на прочитання4 години тому
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання6 годин тому
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитання7 годин тому