Догори
Дати відгук

На Закарпатті відкрили найбільший модульний міст в Україні

Усього шляхопровід повинен витримувати навантаження до 40 тонн.

1 хв на прочитання30 Листопада 2023, 14:14
На Закарпатті відкрили найбільший модульний міст в Україні На Закарпатті відкрили найбільший модульний міст в Україні
Поділитись:

На Закарпатті відкрили рух автотранспорту новим модульним мостом в Тересві на автодорозі Н-09 Мукачево — Рахів — Івано-Франківськ — Львів. Це найдовший модульний міст в Україні.

Про це пише ЦТС .

Наразі Служба відновлення дозволила проїзд тільки легковим автомобілям вагою до 3,5 тонн та спецтехніці. Повноцінний рух запрацює після 5 грудня, коли мостовики проведуть усі випробування.

Усього шляхопровід повинен витримувати навантаження до 40 тонн. Наразі ж діють певні обмеження: інтервал між автомобілями, які їхатимуть новим мостом, повинен бути не менше 20 метрів.

Дотримання цих вимог контролюватимуть представники патрульної поліції Закарпаття.

«Відкриття руху мостом є вкрай важливим, адже це важлива дорожня артерія, яка сполучає Закарпаття з сусідніми Львівщиною та Івано-Франківщиною», — йдеться в повідомленні.

Модульний міст — тимчасова переправа, він забезпечуватиме рух на цій ділянці, поки не відремонтують старий міст, частина якого обвалилася влітку цього року.

Конструкція складається з семи прольотів різної довжини. Найдовший — 45 метрів, найкоротший — 27. Міст стоїть на восьми опорах, які заглиблені на різну проєктну глибину.

Як відомо: На Закарпатті запрацюювала тимчасова переправа через річку Тересва

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.