Догори
Дати відгук

На Закарпатті запрацюювала тимчасова переправа через річку Тересва

Внаслідок рясних опадів і підняття рівня води в річці Тересва було підтоплено та частково зруйновано тимчасову переправу

2 хв на прочитання23 Жовтня 2023, 12:40
На Закарпатті запрацювала тимчасова переправа через річку Тересва На Закарпатті запрацювала тимчасова переправа через річку Тересва
Поділитись:

На Закарпатті 22 жовтня відновили тимчасову альтернативну переправу через річку Тересва в Тячівському районі. Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у своєму Facebook.

Переправа була частково зруйнована через значне підвищення рівня води.

«Відновили транспортне сполучення між двома районами, громадами та забезпечили рух транспорту автодорогою державного значення Н-09. Водії вже можуть прямувати до переправи. Наголошую, що переправа є тимчасовою та альтернативною для полегшення руху автодорогою державного значення Н-09, вона буде працювати до тих пір, поки Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Закарпатській області не збудує міст», – поінформував голова ОВА.

Закарпатців попереджають, що в разі підвищення рівня води переправа може частково руйнуватися, однак її будуть відновлювати, поки не буде збудований міст.

Будівельники встановили додаткові труби, аби збільшити пропускну здатність води, розчистили русло річки, спрямували потік води у нові труби та відновили насип та покриття, поінформували в Службі відновлення. До робіт залучали 6 одиниць техніки та майже 20 працівників.

Раніше повідомлялося, що 20 жовтня внаслідок рясних опадів і підняття рівня води в річці Тересва було підтоплено та частково зруйновано тимчасову переправу по трасі державного значення Н09 Мукачево-Рогатин. Рух трасою було зупинено. Проїзд був можливим в об’їзд, через село Нересниця.

Переправу було збудовано біля мосту, що обвалився 24 липня. Міст не ремонтувався 60 років та був в аварійному стані. Обвал стався через проїзд по мосту вантажівки, вага якої перевищувала допустиму у 7 разів. У результаті аварії постраждали 5 людей, з них двоє – діти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.