На Закарпатті збирають врожай шафрану — з нього роблять найдорожчу спецію

1 хв на прочитання15 Листопада 2021, 21:26
Фото: EastFruit

Плантація займає менше 1 га.

На Закарпатті розпочався збір шафрану, з тичинок якого виготовляють дорогу елітну спецію. Про це повідомляють Подробности.

«Три роки назад ми посадили квітки шафрану біля хати, потім висадили поле між гір. Воно розрослося на 70 соток. З цієї плантації можемо зібрати 7 кг чи 14–15 тис. квіток», — розповів фермер Андій Мазюта.

З його слів, у квіточці найцінніше — це тичинка. Її треба обірвати, щоб не було хвостиків. Праця доволі кропітка, на обробку 200 квіток йде 2–3 години. З них виходить 1 г спеції вартість якої 200 грн.

«Це настільки запашні квіти, що смак просто не передати. Вони використовуються в косметології,  лікуванні та кулінарії», — додав фермер.

Нагадаємо, що на Київщині чоловік вивів новий сорт лимонів і карликових бананів.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: