На Вінниччині з'явилася незвичайна кукурудза: початки величезного розміру

2 хв на прочитання21 Грудня 2021, 13:16

Селекціонери п’ять років шукали сорти.

Існують різні типи солодкої кукурудзи, як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. Остання категорія також надзвичайно важлива, адже більшість споживачів надає перевагу продуктам із привабливим зовнішнім виглядом. Якщо жовта кукурудза переважно зберігає товарний вигляд за умови будь-якої обробки, то біла — після приготування чи консервування тьмяніє. Утім, українські селекціонери вирішили цю проблему — вивели «‎Монблан»,‎ новий сорт солодкої білої кукурудзи, повідомляє SEEDS.

Селекціонувала новий сорт компанія «‎Мнагор» (Вінницька область).

«Наразі білі початки досить популярні в США. Ця фітнес-кукурудза, підходить для дієтичного харчування, адже має дуже високий рівень волокна. За 2–3 роки справжній бум популярності продукту очікується і в Україні. Таку кукурудзу широко застосовують як для приготування, так і для консервування. Але у сортів із білим насінням є один мінус — після харчової обробки зерно тьмяніє. Та й це — не біда. Компанії «‎Мнагор»‎ вдалося розв’язати проблему. Ми селекціонували новий сорт — «Монблан‎ F1»‎. Зерно такої кукурудзи вирізняється молочно-білим кольором. Він не тьмяніє після приготування‎», —  говорять селекціонери. ‎ ‎

Варто зазначити, що сорт «‎Монблан» має яскравіший колір, ніж інші типи білої кукурудзи. Також він характеризується високим вмістом цукрів і великою довжиною початків — до 23 сантиметрів.

«Компанія «Мнагор‎»‎ протягом п’яти років шукала сорти, що мають найбільшу білизну, щоб після термічної обробки, що важливо для консервації, білі зерна не втрачали білизну. Наш новий сорт «‎Монблан»‎ саме такий. Завдяки цьому сорту консервна промисловість України отримає конкурентну перевагу, і зможе вийти на ринок білої консервованої чи замороженої кукурудзи вже з наступного року»‎, — зазначає власник «‎Мнагор» Михайло Нагорняк.‎

Нагадаємо, індекс «Олів’є» зріс майже на 25 %: скільки цього року коштуватиме українцям приготування новорічного столу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: