Існують різні типи солодкої кукурудзи, як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. Остання категорія також надзвичайно важлива, адже більшість споживачів надає перевагу продуктам із привабливим зовнішнім виглядом. Якщо жовта кукурудза переважно зберігає товарний вигляд за умови будь-якої обробки, то біла — після приготування чи консервування тьмяніє. Утім, українські селекціонери вирішили цю проблему — вивели «Монблан», новий сорт солодкої білої кукурудзи, повідомляє SEEDS.
Селекціонувала новий сорт компанія «Мнагор» (Вінницька область).
«Наразі білі початки досить популярні в США. Ця фітнес-кукурудза, підходить для дієтичного харчування, адже має дуже високий рівень волокна. За 2–3 роки справжній бум популярності продукту очікується і в Україні. Таку кукурудзу широко застосовують як для приготування, так і для консервування. Але у сортів із білим насінням є один мінус — після харчової обробки зерно тьмяніє. Та й це — не біда. Компанії «Мнагор» вдалося розв’язати проблему. Ми селекціонували новий сорт — «Монблан F1». Зерно такої кукурудзи вирізняється молочно-білим кольором. Він не тьмяніє після приготування», — говорять селекціонери.
Варто зазначити, що сорт «Монблан» має яскравіший колір, ніж інші типи білої кукурудзи. Також він характеризується високим вмістом цукрів і великою довжиною початків — до 23 сантиметрів.
«Компанія «Мнагор» протягом п’яти років шукала сорти, що мають найбільшу білизну, щоб після термічної обробки, що важливо для консервації, білі зерна не втрачали білизну. Наш новий сорт «Монблан» саме такий. Завдяки цьому сорту консервна промисловість України отримає конкурентну перевагу, і зможе вийти на ринок білої консервованої чи замороженої кукурудзи вже з наступного року», — зазначає власник «Мнагор» Михайло Нагорняк.