Догори
Дати відгук

На смак краще за оливки: рецепт консервованого винограду на зиму

Консервований виноград замінить одну з найпопулярніших закусок.

2 хв на прочитання31 Серпня 2023, 10:55
Поділитись:

Виноград на зиму консервує мало хто, оскільки ця ягода зараз доступна в будь-яку пору року. Але якщо ви вирощуєте виноград на дачі, то в разі багатого врожаю можна зробити і заготівлю. Тим більше що такі ласощі дуже корисні, а один рецепт настільки незвичайний, що точно вас здивує.

Чим корисний консервований виноград? Він відновлює енергетичний потенціал і гідробаланс, знижує рівень холестерину, покращує обмін речовин і руйнує камені в нирках.

Як консервувати виноград

Рецепт дуже простий, і знадобляться всього лише три інгредієнти:

  • ягоди винограду - 700 г;
  • цукор – 1 склянка;
  • вода - 2 л.

Отже, як закатати виноград? Ягоди потрібно помити, видалити гілочки. Викласти в стерилізовану банку.

Воду закип'ятити. Окропом залити виноград і накрити банки кришкою.

Через 20 хвилин воду потрібно злити в каструлю, додати цукор і ще раз закип'ятити.

Далі сироп розлити по банках з ягодами і закатати простерилізованими кришками.

Банку перевернути вниз шийкою і накрити теплою ковдрою до повного охолодження.

Як консервувати виноград під оливки

Виноград можна консервувати не лише із цукром. Залежно від маринаду він може за смаком навіть нагадувати оливки. Така незвичайна закуска стане родзинкою будь-якого застілля.

Вам знадобиться:

  • виноград зелений - 450 г;
  • запашний перець горошком - 2 шт.;
  • чорний перець горошком - 5-6 шт.;
  • оцет столовий 9% - 2 ст. л.;
  • гвоздика - 1-2 бутона;
  • лавровий лист - 1 шт.;
  • цукор - 1 ст. л.;
  • сіль - 0,5 ст. л.;
  • вода 0,3 л.

Як закрити виноград:

Банки і кришки простерилизйуйте.

Виноград ретельно вимийте і відокремте ягоди від гілочок. Виноград бажано брати без кісточок.

У банку покладіть всі прянощі та виноград, залийте окропом. Закрийте банку кришкою.

Через 10 хвилин потрібно злити рідину в каструлю і довести до кипіння.

Додайте цукор і сіль і кип'ятіть до розчинення кристалів.

У банку до винограду влийте оцет.

Коли розсіл покипить кілька хвилин, розлийте по банках і закатайте.

Заготівлю потрібно остудити при кімнатній температурі та прибрати на зберігання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost