На смак буде як манго: консервований гарбуз з апельсином на зиму

1 хв на прочитання25 Жовтня 2023, 10:10

Його дуже легко приготувати на своїй кухні будь-якій господині.

Запасливі господині щороку роблять заготовки на зиму. Але мало хто знає, що найпопулярніший овоч осені - гарбуз - також можна закочувати в банки. Гарбуз, маринований на зиму, виходить дуже смачним та ароматним.

Главред поділився рецептом консервації гарбуза з апельсином і лимоном. За її словами, овоч буде за смаком схожий на манго. Такий гарбуз можна додавати в салат або їсти просто так.

Для приготування знадобиться:

Гарбуз потрібно взяти мускатний із зеленою шкіркою. Почистити, видалити насіння та порізати кубиками розміром приблизно в 3 см.

Один апельсин порізати на кубики разом зі шкіркою, два інших - без шкірки.

Лимон помити і також нарізати кубиками.

Всі інгредієнти змішати в одному посуді, додати цукор і лимонну кислоту. Залишити на півгодини і періодично помішувати.

Через 30 хвилин заготовку розкласти у чисті та сухі баночки та залити соком, який виділив гарбуз і цитрусові. Закрити кришками.

На дно каструлі покласти рушник, поставити банки і залити холодною водою. Після того як вода закипить, заготовки потрібно стерилізувати 25-30 хвилин.

Банки закатати, перевернути і накрити ковдрою до повного охолодження.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: