На смак буде як манго: консервований гарбуз з апельсином на зиму
Його дуже легко приготувати на своїй кухні будь-якій господині.
Запасливі господині щороку роблять заготовки на зиму. Але мало хто знає, що найпопулярніший овоч осені - гарбуз - також можна закочувати в банки. Гарбуз, маринований на зиму, виходить дуже смачним та ароматним.
Главред поділився рецептом консервації гарбуза з апельсином і лимоном. За її словами, овоч буде за смаком схожий на манго. Такий гарбуз можна додавати в салат або їсти просто так.
Для приготування знадобиться:
- гарбуз - 3 кг;
- апельсин - 3 шт.;
- лимон - 1 шт.;
- цукор - 600 г;
- лимонна кислота - 10 г.
Гарбуз потрібно взяти мускатний із зеленою шкіркою. Почистити, видалити насіння та порізати кубиками розміром приблизно в 3 см.
Один апельсин порізати на кубики разом зі шкіркою, два інших - без шкірки.
Лимон помити і також нарізати кубиками.
Всі інгредієнти змішати в одному посуді, додати цукор і лимонну кислоту. Залишити на півгодини і періодично помішувати.
Через 30 хвилин заготовку розкласти у чисті та сухі баночки та залити соком, який виділив гарбуз і цитрусові. Закрити кришками.
На дно каструлі покласти рушник, поставити банки і залити холодною водою. Після того як вода закипить, заготовки потрібно стерилізувати 25-30 хвилин.
Банки закатати, перевернути і накрити ковдрою до повного охолодження.