Догори
Дати відгук

На ринку з'явилася альтернатива яблукам Fuji — ще більш солодкі Fujion

2 хв на прочитання22 Жовтня 2020, 11:46
Поділитись:

Цінність яблук в раціоні людини дуже висока, це незамінний продукт харчування. Яблука служать профілактичним засобом від безлічі захворювань, а також сцілюють людський організм, стимулюють роботу внутрішніх органів і підтримують імунітет.

Вони містять вітаміни С, В1, В2, Р, Е, каротин, залізо, калій, марганець, кальцій, цукри та органічні кислоти. Яблука – природне джерело пектинів, які не перетравлюються в шлунку і виводяться природним шляхом, «по дорозі» вбираючи накопичені токсини. Це своєрідна мітла, що м'яко очищає шлунково-кишковий тракт.

Яблук має бути більше, вирішили італійські селекціонери з Consorzio Italiano Vivaisti (CIV) і  представили нові сорти яблунь, що мають солодкі плоди, помірну енергію, простий в управлінні деревний габітус. Це сорти з високим та постійним урожаєм, повідомляє FreshPlaza.

Fujion – це пізній сорт, естетично схожий на Fuji, є чудовою альтернативою клонам Fuji, що має кращу якість плодів зі сховища в лютому, не має дворічного циклу плодоношення, та стійкий до парші. Період збору врожаю Fujion більш концентрований, ніж для Fuji, і, як правило, він може бути завершений за два збори. Плоди – яскраво-червоні, колір присутній навіть на ділянках під листям. Яблука дуже солодкі, соковиті, смак виразніший, ніж на клонах Fuji.

Одними з нових сортів є яблука Smeralda – ранній сорт, стійкий до парші, з плодами від зеленого до жовтого кольору, який може бути цікавою альтернативою Granny Smith або Golden. Вікно тривалого збору справді дозволяє виробникам збирати плоди, коли вони зелені або жовті. Сорт стійкий до парші, має компактну крону та короткі гілки, прості в управлінні. Плоди солодкі з вираженою «кислинкою», що робить смак збалансованим. Дуже довго зберігаються,  незалежно від часу збирання.

Gaia – це середньостиглий, стійкий до парші сорт, з плодами приплеснутої форми, з червоними помітними смугами. Це дуже урожайний сорт, простий у вирощуванні, який зазвичай вирощують і продають на початку сезону, протягом осені, як органічне яблуко. Має гарний солодкий смак, ідеально підходить для продажів оптової та роздрібної торгівлі. Яблука добре зберігаються, зважаючи на ранньостиглість. 

Відомо, селекціонери хваляться новими сортами ожини зі смаком м’яти, спецій та квітів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання3 години тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
Рецепт ідеальної випічки Паска Великдень
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитанняВчора
Вміст трансжирів, натрію і калію в харчових продуктах: результати пілотного дослідження ВООЗ в Україні
3 хв на прочитанняВчора
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитанняВчора
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитанняВчора
Цікавий «Китайський» спосіб розмноження троянд – відразу в горщику
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost