Догори
Дати відгук

На Полтавщині стався вибух через аварію на газопроводі, оновлено: відео

Вибух  виник внаслідок розгерметизації газогону. Наразі немає інформації щодо жертв інциденту.

2 хв на прочитання09 Січня 2021, 17:01
Скріншот Скріншот
Поділитись:

Поблизу міста Лубни Полтавської області стався вибух — причиною цього стала аварія на газопроводі. Мешканців попереджають про можливі відключення газу.

Про це повідомив речник поліції області Роман Гришин.

«Попередньо відомо, що є аварія на газопроводі. Зараз туди виїхала поліція і наряд ДСНС. Це поки що вся інформація, що є в нас», — сказав Гришин.

Фото: Влад Сененко

Компанія «Лубнигаз» повідомляє, що на магістральному газопроводі, який обслуговує «Оператор газотранспортної системи України» («Укртрансгаз»), стався вибух на ділянці поблизу села Калайдинці.

Там попереджають про можливі аварійні відключення газу. І наголошують: якщо газ буде відключено, варто переконатися, щоб усі газові комфорки будуть закритими.

«У разі виникнення аварійних ситуацій або якщо відчуєте запах газу, терміново дзвоніть 104. АТ «Лубнигаз» в оперативному режимі виводить усі аварійні служби на чергування», — додали у компанії.

У поліції інформують, що вибух  виник внаслідок розгерметизації газогону. Наразі немає інформації щодо жертв інциденту. За даними правоохоронців,  на місці перебувають рятувальники і поліція, відбуваються заходи з локалізації пожежі, що виникла.

В той же час очевидці вибуху публікують в соцмережах відео, де розповідають як все відбувалося. 

"Від гулу тремтять всі вікна й посуд у будинках. У перші секунди склалося враження, що впав літак...Добре, що все сталося поза населеними пунктами", — написала у Фейсбуці авторка відео Оксана Щербак. І додала, що за її словами,  ймовірно, зношені труби не витримали тиску.

Нагадаємо, вчора у  Полтавській області люди перекривали трасу Київ – Харків в знак протесту. Місцеві жителі обурені занадто високою ціною за газ і вимагають її знизити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.