Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На Одещині правоохоронці припинили оборудку з викрадення дизельного пального на Укрзалізниці (ФОТО)

На Одещині правоохоронці припинили оборудку з викрадення дизельного пального на Укрзалізниці (ФОТО)

Під час обшуків вилучено понад 3 тони дизпального

1 хв на прочитання13 Червня 2023, 14:17
Поділитись:

За процесуального керівництва прокурорів Приморської окружної прокуратури м. Одеси та Одеської обласної прокуратури викрито та припинено злочинну діяльність з викрадення дизельного пального на Укрзалізниці.

За даними слідства, двоє мешканців Болградського району спільно з працівниками одного із оборотних локомотивних депо Одеської залізниці налагодили систематичне викрадення дизелю шляхом безперешкодного втручання в замкнену паливну систему тепловозів Укрзалізниці, йдеться  у пресрелізі Одеської обласної прокуратури.

Зокрема, поплічники чоловіків, з числа працівників Укрзалізниці, пошкоджували опломбовані отвори резервуарів та відкачували дизпальне в заздалегідь підготовлену тару. А викрадене майно, під час руху тепловозу, зкидали в заздалегідь оговорені місця на відповідних ділянках за маршрутом слідування.

В свою чергу, ділки збирали каністри з паливом та реалізовували його переважно серед фермерів.

Правоохоронці затримали спільників на «гарячому» з 1,5 тонами дизелю, який вони викрали протягом однієї ночі.

Під час обшуків вилучено понад 3 тони дизпального, кошти, приладдя для викачування, транспортування, зберігання викраденого майна, мобільні термінали, технічну документацію, чорнові записи та інші речові докази злочинної діяльності.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі вживаються заходи задля встановлення усіх причетних до незаконної діяльності осіб з числа співробітників Укрзалізниці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ВП № 2 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УКР ГУНП в Одеській області.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.