Догори
Дати відгук

На Одещині фермери та вчені вирощують нові українські сорти мигдалю (фото)

Крім того, нові сорти горіхів затвердили у Мінекономіки

1 хв на прочитання02 Вересня 2020, 22:24
Поділитись:

В Мінекономіки затвердили майнові права інтелектуальної власності на одразу кілька сортів мигдалю української селекції. 

Вже наступний, 2021 рік, стане стартовим роком закладки мигдальних садів в Україні. Про це повідомив у Facebook Василь Бабанський, віцепрезидент Української горіхової асоціації.

“Мигдалю української селекції бути! Наказом Мінекономіки від 19 серпня 2020 року № 1595-20 затверджено виникнення мого майнового права інтелектуальної власності на сорти мигдалю Луїза, Джоржия, М41 Алекс і Е5 Борозан. Щиро цьому радію і дуже сподіваюся, що 2021 рік стане стартовим роком закладки мигдальних садів в Україні. Вперше в Україні ми організували базовий розплідник по вирощуванню саджанців сортового мигдалю. Базовий розплідник передбачає наявність маточного фонду, посівного відділення, шкілки окулянтов. На завершення робота по сертифікації маточного фонду і розплідника. З урахуванням розширення зон вирощування мигдалю, прийнято рішення про вирощування саджанців в різних районах Одеської області, півночі – Балтському районі, півдні – Ізмаїльському та Болградському районах”, – говорить Василь Бабанський.

Досвід Одещини свідчить про успішність промислових садів мигдалю, вони можуть бути альтернативою традиційному землеробству.  

Нагадаємо, фермер з Тернопільщини збирає великі врожаї органічної малини (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.