Догори
Дати відгук

Медичні відходи з COVID-19 на Київщині: керівнику компанії повідомлено про підозру

Компанія, яка спеціалізується на утилізації небезпечних відходів, у тому числі медичних та біологічних, замість утилізації таких відходів у спеціально відведених для цього місцях шляхом спалювання, вивозила їх на стихійні звалища та звичайні полігони

1 хв на прочитання07 Серпня 2020, 17:40
Поділитись:

Директором компанії, яка вивозила небезпечні інфекційні відходи на стихійні звалища та сміттєві полігони Київської області, зайнялися правоохоронці. Про це повідомили у Київській місцевій прокуратурі №6.

Нагадаємо, що, починаючи з березня 2020 року, одна із львівських компаній, яка займається утилізацією відходів та переробкою сміття, недоброчесно знищувала відходи, які надходили з медзакладів. У тому числі, і з тих, які приймали хворих на коронавірус українців. Халати медичного персоналу, маски, шприці та бахіли люди почали знаходити на відкритих сміттєзвалищах по всій Київській області.

За фактом неналежної утилізації небезпечних відходів правоохоронці розпочали досудове розслідування. Слідчі Печерського управління поліції Головного управління Нацполіції в м. Києві встановили, що на полігон відпрацьоване медичне забезпечення доставляли вантажівкою.

Днями директорові підприємства повідомили про підозру   у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням, які завідомо могли спричинити поширення цих захворювань. Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше GreenPost вже публікував результати власного розслідування, яке провів, досліджуючи діяльність ТОВ «Екологічні переробні технології». За нашими джерелами у правоохоронних органах, саме про цю компанію і йдеться в повідомленні прокуратури.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко