Сім’я Кудрів з Кіровоградщини займається бджолярством декілька поколінь. Мистецтво роботи з кочовими пасіками передається від батька до сина. Саме вони рухаються в пошуках найкращих трав і квітів для своєї пасіки, що робить їх мед унікальним. Тож назвали бренд на честь байки українського філософа Григорія Сковороди - «Бджола і Ше».
Мед має своїх фанатів по всій країні. Українці розкуповують на виставках та замовляють через мережу смаколики. А ще вони роблять такі цікаві штуки, як гарбузовий і лавандовий крем-мед.
«Частина пасіки лишається протягом року в лісі, а більшість кочує за збором акацієвого, липового і квіткового меду», – говорить Ірина Кудря, ґаздиня пасіки.
Наприклад, акацієвий мед збирають за 200 кілометрів від дому. За ним прямують аж до Кременчуцького водосховища.
Крім цього, родина готує і крем-мед «Глінтвейн».
До слова, новорічний стіл здорожчав майже на чверть. Яка ціна святкового меню.