Догори
Дати відгук

На Кіровоградщині є унікальна кочова пасіка, де роблять мед-глінтвейн

Мед має своїх фанатів по всій країні.

1 хв на прочитання26 Грудня 2021, 15:00
Поділитись:

Сім’я Кудрів  з Кіровоградщини займається бджолярством декілька поколінь. Мистецтво роботи з кочовими пасіками передається від батька до сина. Саме вони рухаються в пошуках найкращих трав і квітів для своєї пасіки, що робить їх мед унікальним. Тож назвали бренд на честь байки українського філософа Григорія Сковороди - «Бджола і Ше».

Мед має своїх фанатів по всій країні. Українці розкуповують на виставках та замовляють через мережу смаколики. А ще вони роблять такі цікаві штуки, як гарбузовий і лавандовий крем-мед.

«Частина пасіки лишається протягом року в лісі, а більшість кочує за збором акацієвого, липового і квіткового меду»,говорить  Ірина Кудря, ґаздиня пасіки.

Наприклад, акацієвий мед збирають за 200 кілометрів від дому. За ним прямують аж до Кременчуцького водосховища.

Крім цього, родина готує і  крем-мед «Глінтвейн». 

До слова, новорічний стіл здорожчав майже на чверть. Яка ціна святкового меню. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.