Догори
Дати відгук

На Кіровоградщині четверо поліцейських ловили рибу сітками — ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чотирьом правоохоронцям з Кіровоградщини, які незаконно виловлювали рибу під час патрулювання акваторії Кременчуцького водосховища.

1 хв на прочитання31 Жовтня 2023, 21:05
На Кіровоградщині четверо поліцейських ловили рибу сітками На Кіровоградщині четверо поліцейських ловили рибу сітками
Поділитись:

Про це повідомляє ДБР. Начальник одного з відділень правоохоронного органу в Кіровоградській області залучив до незаконної діяльності трьох підлеглих. Вони під виглядом рейдів на браконьєрів самостійно ловили сітками рибу, яку надалі реалізовували через гуртових продавців.

Фігуранти використовували службове авто та човен, який зберігався, як речовий доказ по одному з кримінальних проваджень. Також правоохоронці забирали собі для незаконного вилову знайдені під час патрулювання браконьєрські рибальські сітки.

Зловмисникиви крили під час чергового вилову співробітники ДВБ Нацполіції. За попередніми підрахунками, лише за день «рейду» правоохоронці виловили риби на понад 200 тисяч гривень.

Правоохоронців незаконно ловили рибу під час рейдів на браконьєрів

Організатору схеми та трьом його підлеглим повідомлено про підозру у незаконному зайнятті рибним промислом, перевищенні влади, вчиненими за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 249 КК України, ч. 3 ст. 27, ч. 2, ч. 1 ст. 365 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована екологічна прокуратура Офісу Генерального прокурора.

Нагадуемо, що з 1 листопада на Одещині розпочинається заборона на ловлю риби в зимувальних ямах.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.