На Хмельниччині фермер та винороб Юрій Данилюк відродив стародавні виноградники позаминулого століття й нині виробляє авторське вино. Про це повідомляє agronews.ua.

Там росло 20 тисяч лоз винограду і функціонував справжній виноробний завод. Згодом винний промисел було знищено, виноградники деградували.

 Ідея робити вино з’явилася у нього 10 років тому, коли власники висадили перші саджанці винограду на своїй земельній ділянці в містечку Калюс поблизу села Рудківці.

Згодом тут почали виробляти авторське вино з власного винограду, який добре родить і на Хмельниччині.

У 2015 році було розлите перше вино, вироблене з власного винограду. Для себе та рідні. Надалі з кожним роком збільшувались обсяги виробництва, придбали необхідне обладнання і зважилися на запуск бренду з географічним зазначенням. Так невелике містечко стало символом хмельницького виноробства.

Нагадаємо, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пропонує скасувати акцизний податок і акцизні марки для натуральних вин, йдеться в законопроєкті,