Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На дрова порубали ботанічний заказник «Павлівський»: підозрювані під вартою, розмір збитків встановлюється

На дрова порубали ботанічний заказник «Павлівський»: підозрювані під вартою, розмір збитків встановлюється

6 підозрюваних взято під варту

1 хв на прочитання03 Жовтня 2023, 15:04
Поділитись:

В Одеській області викрили злочинну групу, яка вирубувала дерева, що занесені до Червоної книги, на території ботанічного заказника «Павлівський». Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, мешканець Роздільнянського району організував злочинну групу, до складу якої увійшло троє його земляків, а також посадовець Захарівської ОТГ, еколог та співробітник Павлівського лісництва.

Задля збагачення спільники здійснили рубку лісового масиву «дубу пухнастого», на території ботанічного заказника «Павлівський» Захарівської ОТГ.

Під час проведених обшуків правоохоронці вилучили більше 30 кубометрів дров та інші лісоматеріали, автомобіль «КАМАЗ», бензопили, сокири, мобільні телефони, чорнові записи.

Ділків затримали «на гарячому» – під час зрубу та вивезення чергової партії деревини. Розмір збитків завданих довкіллю встановлюється, триває огляд лісових ділянок.

Наразі 6 підозрюваних взято під варту із альтернативою внесення застави, ще одному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.