На Дніпропетровщині вирощують гібрид грейпфрута і маракуї

1 хв на прочитання06 Листопада 2020, 15:31

Фрукт має приємних солодкий смак з кислинкою

Останнім часом українці все частіше експериментують з вирощуванням екзотичних рослин. В різних регіонах країни можна побачити господарів, які мають у садах та на  городах ківі, бананаси, хурму. Проте навіть за наявності  різноманіття, мало хто з українців знає про такий фрукт як маракока. 

Виростила унікальну маракоку жителька Жовтих Вод.  Фрукт є  родичем маракуї,  сумішшю грейпфрута і маракуї, має приємних солодкий смак з кислинкою, а також властивості, схожі зі своїм фруктовими родичами.  

«Сьогодні закінчили збір врожаю маракоки, тепла вже не буде, так що будуть доходити дома. Дозрівати почали з початку вересня, це залишки. За смаком нам дуже сподобалося – солодко-карамельні з нотками грейпфрута або дині (в залежності від сорту), з кислинкою біля кісточок", — поділилася враженнями господиня Наталія Андрейшина .

Як пише  seeds,  маракока є прикладом того, що вирощувати екзотичні фрукти можливо і в умовах нашого клімату, головне – дотримуватися правил поливу та догляду за рослиною.

Відомо, в Україні з'являються перші сади мигдалю.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: