Догори
Дати відгук

На Чернігівщині жінку з пневмонією вигнали з лікарні й через кілька годин вона померла

Облдержадміністрація та поліція почали перевірку дій лікарів

2 хв на прочитання19 Листопада 2020, 19:58
Поділитись:

Днями у Бобровиці Чернігівської області 74-річну жінку із пневмонією разом з речами вигнали з лікарні. Про те, що сталося, розповів журналіст Богдан Амінов у соцмережі.

«Катерину Іванівну з пневмонією, з тремтячими руками та скаргами «не можу дихати» виставили за поріг інфекційної лікарні. А речі викинули через вікно», – написав журналіст.

За його словами, інцидент трапився ще минулого тижня і він поїхав до Бобровиці. Як виявилося, жінку попросили покинути лікарню, щоб вона лікувалася вдома.

«Катерина Іванівна вийшла за поріг, сіла на лавочку на подвір'ї інфекціонки та не змогла далі йти. Водії таксі один за одним відмовлялися приїжджати до ковідної лікарні. Боялися заразитися. Жінку все ж доставили додому, їй стало гірше. Знову швидка, знову інфекційна. Але вже пізно», – розповів Амінов.

Жінка померла. У неї не було близьких родичів в Бобровиці. Дочка перебуває за кордоном. За пенсіонеркою доглядали дві місцеві мешканки.

У Чернігівській ОДА розпочали службову перевірку випадку надання медичної допомоги хворій в КНП “Бобровицька центральна районна лікарня” Бобровицького району щодо смерті пацієнтки, яку із пневмонією виписали з лікарні. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

"19 листопада Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації розпочало службову перевірку випадку надання медичної допомоги хворій в КНП „Бобровицька центральна районна лікарня“ Бобровицького району. Створена спеціальна комісія, яка з’ясує обставини надання медичної допомоги пацієнтці у медичному закладі та за результатами якої будуть прийняті відповідні рішення. Керівник Управління охорони здоров’я Петро Гармаш одразу відбув у відрядження до Бобровицького району”, — додається у повідомленні.

Також голова Чернігівської ОДА звернулася до ГУ Національної поліції в Чернігівській області щодо перевірки даного факту та інформації, викладеної у сюжеті телеканалу.

“Такі кричущі випадки не повинні траплятися будь-де. Людина та її життя — найвища цінність. І це не просто декларація державних органів. Це має бути позицією кожної людини, кожного громадянина”, — йдеться у повідомленні.  

Нагадаємо, у Житомирі COVID-19 вбив жінку, що напередодні сповістила про нестачу кисню у лікарні (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.