Догори
Дати відгук

На Черкащині може з’явитися нова АЕС, що відомо про місто-привид Орбіта 

Обидві сторони зустрічі обговорили деталі

1 хв на прочитання22 Вересня 2022, 15:53
Поділитись:

Майданчик, що розташований на території Чигиринської міської територіальної громади розглядають, як один із найперспективніших для будівництва нової атомної електростанції в Україні. Про це повідомили в пресслужбі Чигиринської міської територіальної громади, пише Суспільне.

З цього приводу у Чигиринській міській раді відбулася робоча зустріч із представником "Енергоатому" Сергієм Косенком.

«Енергоатом» розглядає можливість відновлення проєкту Чигиринської АЕС. Останніми роками майданчик в Чигирині знову почали розглядати як місце для можливої АЕС, оскільки він має вигідне розташування та хороший доступ до водних ресурсів і електромереж", — розповіли в пресслужбі.

Про саме будівництво говорити ще занадто рано. Мова йшла про надання дозволу на виконання геодезичних робіт майданчика, який можуть розглядати під будівництво АЕС, додали в пресслужбі.

Обидві сторони зустрічі обговорили деталі, які можуть виникати на початковому етапі перемовин.

Що відомо

  • Містечко для енергетиків неподалік Чигирина, а нині Орбіта – населений пункт без офіційного статусу. У 70-х роках там планувалось звести спочатку теплову, а згодом – атомну електростанцію, про це Суспільному розповів місцевий житель Олександр Кириченко.
  • Нині містечко — це недобудовані руїни, самотня труба неробочої котельні, що височить над уламками бетону та близько 100 жителів. На території заселені дві 5-поверхівки та один магазин.
  • Після Чорнобильської аварії будівництво зупинили, а люди почали виїжджати.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.