Догори
Дати відгук

На берег Каспійського моря викинуло 150 червонокнижних тюленів (відео, фото 18+)

Тварини перебувають під загрозою зникнення. Так, 100 років тому їх кількість сягала мільйона, а зараз тут живуть лише 70 тисяч особин.

1 хв на прочитання07 Травня 2021, 14:00
На берег Каспійського моря викинуло 150 червонокнижних тюленів (фото 18+) На берег Каспійського моря викинуло 150 червонокнижних тюленів (фото 18+)
Поділитись:

Чергова трагедія на березі Каспійського моря. Тут вчені виявили за два останні дні 150 загиблих тюленів. Сталося це поблизу Махачкали.

Нині на узбережжі працює група  дослідників, в експедиції беруть участь «Каспійський природоохоронний центр» і співробітники Інституту екології і сталого розвитку Дагестанського державного університету.

Як інформує  rbc, за словами експертів, причиною загибелі ссавців могли стати забруднення моря та рибальство. Останки тварин вони зустрічають через кожні 50 метрів, деякі з них без шкур, інші — заплуталися в рибальських сітках. 

Відомо, що каспійський тюлень занесений до Червоної книги Росії, це єдиний ссавець Каспійського моря. Тварини знаходяться під загрозою зникнення. Так, 100 років тому їх кількість досягала мільйона, а зараз тут живуть всього 70 тисяч особин.

Загиблих тюленів на узбережжі знаходять не вперше. У грудні 2020 року на берег викинуло близько 300 тюленів. Шостий рік у регіоні діє програма зі збереження цього виду тварин.

Нагадаємо, на початку жовтня на Камчатці з'явилося безліч мертвої риби та морських тварин. Російські вчені оголосили про виявлення плями забруднення біля берегів Камчатки завширшки декілька десятків метрів.

Серед версій розглядалися техногенні причини та витік токсичних речовин, а також червоний приплив, спричинений цвітінням водоростей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.