Догори
Дати відгук

На батьківщині президента запустять небезпечні підприємства

Екологісти проти

2 хв на прочитання15 Липня 2020, 20:57
Кольорова хмара пилу над Кривим Рогом - наслідок забруднення повітря. Фото "Досить труїти Кривий Ріг" Кольорова хмара пилу над Кривим Рогом - наслідок забруднення повітря. Фото "Досить труїти Кривий Ріг"
Поділитись:

«АрселорМіттал Кривий Ріг» почав повторну процедуру оцінки впливу на довкілля (ОВД) нової частини хвостосховища «Об’єднане»–ІІІ.

"Попередній звіт промгіганта «завернуло» Мінекоенерго навесні цього року через відсутність якісних досліджень. Тепер «АМКР» має провести нові дослідження, які переконають місцевих мешканців, що умови життя навколо не погіршаться", - розповіла GreenPost координаторка руху «Досить труїти Кривий Ріг» Олена Шафранова.

Це ж підприємство повідомило про намір продовжувати видобуток руди на полі шахти ім. Артема. Судячи з повідомлення, діяльність може вплинути на селище Жуківка.

«Північний ГЗК (гірничо-збагачувальний комбінат)» хоче розширювати Ганнівський та Першотравневий кар’єри.

«Для цього їм треба змінити цільове призначення сільськогосподарських земель на промислове на території Червоненської сільради Дніпропетровської області та Ганнівської сільради Кіровоградської області, а також на території Глеюватської сільської ради. А «Кривий Ріг Цемент» запланував низку робіт на своїй території, у тому числі реконструкцію систем знепилювання. Підприємство збирається розширювати асортимент продукції та відновлювати існуючу інфраструктуру)», - говорить Олена Шафранова.

«Центральний ГЗК» планує реконструювати комплекс своїх будівель зберігання паливно-мастильних матеріалів, що на селищі Мирівське.

Активісти «Досить труїти Кривий Ріг закликають» містян слідкувати за оновленнями Реєстру ОВД та появою на ньому Звітів. А особливо – відстежувати початок громадського обговорення, дати проведення слухань (якщо вони будуть) та основні проблеми у Звіті. Це дасть можливість громадянам узяти безпосередню участь в обговоренні та наданні зауважень, висловити свою думку щодо нових еконебезпечних виробництв. Фахівці «Досить труїти Кривий Ріг підготували пропозиції до деталізації Звітів та надіслали до міністерства.

Як ми вже писали, новий відвал (місце для складування відходів видобутку залізної руди) виростає на території Кривого Рогу. А точніше – у визначеній як об’єкт Смарагдової мережі Зеленій балці. Про плановану тут загрозливу для довкілля та історичної спадщини діяльність стало відомо рік тому, і коаліція громадських організацій "Досить труїти Кривий Ріг" виступила різко проти. Активісти надали свої зауваження у ході процедури Оцінки впливу на довкілля.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost