Догори
Дати відгук

На 10 днів затримується постачання захисних костюмів замовлених МОЗ в Китаї

Про це розповіла нардепка Олександра Устінова

1 хв на прочитання01 Травня 2020, 16:55
Facebook Олександри Устінової Facebook Олександри Устінової
Поділитись:

Постачання 70 тисяч захисних костюмів китайського виробництва на 35 млн грн, закуплених Міністерством охорони здоров'я, затримується більше ніж на десять днів. Про це розповіла нардепка від фракції "Голос" Олександра Устінова.

"Договір було укладено 17 квітня вночі, й костюми мали поставити до 1 травня. Сьогодні 1 травня — костюмів немає і їх не буде. Компанія-дистриб'ютор "Меддів" (Meddiv) ... написала листа на Міністерство охорони здоров'я і повідомила, що не може своєчасно поставити костюми, посилаючись на форс-мажорні обставини в Китаї", - заявила Устінова агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами нардепки, компанія-дистриб'ютор "Меддів" говорить про десятиденну затримку в постачанні захисних костюмів, однак з листа компанії-виробника випливає, що, найімовірніше, період затримки буде "набагато більший, ніж десять днів, тому що в Китаї з 1 по 5 травня — свята".

Народний депутат нагадала, що Міністерство охорони здоров'я закупило для медиків костюми вдвічі дорожче, ніж їх купує будь-хто в Україні, починаючи від волонтерів та закінчуючи державним підприємством "Медичні закупівлі". Вартість одного захисного костюма МОЗ коштувало 488 грн, аналогічний костюм українського виробництва волонтери можуть купити за 215 грн, а в державного підприємства — за 245 грн.

Нагадуємо, між міністерством охорони здоров'я та головним держпідприємством, що займається медичними закупками спалахнула війна

Тим часом, ООН попередило про те, що епідемія призведе до збільшення кількості небажаних вагітностей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.