Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • МОЗ заявило у поліцію на керівництво свого підприємства: справа у захисних костюмах для медиків

МОЗ заявило у поліцію на керівництво свого підприємства: справа у захисних костюмах для медиків

Заступниця міністра охорони здоров'я звинувачує дирекцію підприємства у порушенні закупівель

2 хв на прочитання29 Квітня 2020, 17:34
Поділитись:

Між міністерством охорони здоров'я та головним держпідприємством, що займається медичними закупками спалахнула війна. 

Так МОЗ звернулося до поліції у зв'язку з порушеннями процесу закупівель захисних костюмів державним підприємством "Медичні закупівлі". Про це повідомила заступник глави міністерства охорони здоров'я Світлана Шаталова під час брифінгу.

"ДП" Медичні закупівлі "не подало на узгодження технічне завдання для здійснення цієї закупівлі. Це означає, що Міністерство охорони здоров'я не розуміло, якої саме якості товар буде закуповувати підприємство", - зазначила Шаталова.

За її словами, відомство неодноразово зверталося до держпідприємства з проханням надати всі умови договору. Не одержавши відповідь, МОЗ заблокувало купівлю захисних комбінезонів держпідприємством та замовило їх самостійно.

Але генеральний директор ДП "Медичні закупівлі" Арсен Жумаділов у відповідь на це, звинуватив міністерство у тому, що воно тисне на підприємство та навмисно блокує його роботу.

Крім того, він стверджує, що комбінезон, замовлені МОЗ - китайського виробництва, невідповідної якості та майже в два рази дорожче ніж в українських виробників.

"Очевидно, ТОВ "Меддів" зі своїми китайськими товарами швидко знайшло шлях до найвищих кабінетів Міністерства. І дарма, що цей шлях коштував додаткових 17 млн.грн (з них 13 млн.грн прямих перевитрат) платників податків... У публічний простір МОЗ транслює що завгодно, але не реальну причину блокування закупівлі. А вона полягає в раптовому прагненні МОЗу дізнаватись про переможця процедури закупівлі до її завершення та погоджувати результати закупівлі з огляду на визначеного переможця", – написав Жумаділов у Facebook.

GreenPost буде стежити за протистоянням МОЗ та ДП "Медичні закупівлі".

Пряма мова заступника міністра охорони здоров'я Світлани Шаталової щодо конфлікту з 23.45.

Нагадуємо, міністр охорони здоров'я розповів, коли відкриють поліклініки. Тим часом, у Почаївській обласній психлікарні стався спалах коронавірусу.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.