Догори
Дати відгук

ООН: епідемія призведе до збільшення кількості небажаних вагітностей

Крім того, через карантин зросло насилля над жінками

2 хв на прочитання01 Травня 2020, 15:15
Поділитись:

Пандемія коронавірусу призвела до збільшиння випадкі насилля над жінками. Про це повідомили у фонді ООН з народонаселення (UNFPA).

Як зазначається, через пандемію у світі погіршиться ситуація з правами жінок, особливо у країнах з низькими та середніми доходами.

Так, у фонді припустили, що якщо карантинні обмеження триватимуть 3 місяці, це може призвести до перебоїв у постачанні сучасних засобів контрацепції. У результаті приблизно у 13 мільйонів жінок не буде доступу до контрацептивів. Це може спричинити 325 тисяч незапланованих вагітностей.

Однак, якщо термін карантинних обмежень збільшиться удвічі, то приблизно 47 млн жінок у країнах з невисокими доходами не матимуть доступу до сучасних контрацептивів. Як наслідок, це може спричинити ще до семи мільйонів вагітностей.

"Шість місяців обмежень також призведуть до 31 мільйону випадків гендерного насильства. Крім того, через пандемію може бути затримка у соціальних програмах для захисту прав жінок. Така затримка призведе до 2 мільйонів випадків жіночого обрізання... та 13 мільйонів шлюбів із дітьми", - йдеться у повідомленні UNFPA.

За даними ООН, у світі вже удвічі збільшилися кількість звернень на гарячі лінії кризових центрів та правоохоронних органів з приводу насильства проти жінок.

Як писав GreenPost, в ООН також застерігають, що через пандемію коронавірусу є загроза масштабного голоду. Вже зараз організація надає невідкладну гуманітарну допомогу 87 мільйонам осіб у понад 80 країнах. Через коронавірус, який проник майже у всі африканські країни, у багатьох регіонах створилася справді важка ситуація, особливо там, де слабка економіка і слабка система охорони здоров’я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.