Догори
Дати відгук

Митники виявили у вантажівці з макулатурою велику партію прихованого одягу з Італії та товарів на продаж

Одяг, взуття, аксесуари з Італії та товари побутового вжитку намагалися провезти, сховавши в макулатуру.

1 хв на прочитання07 Листопада 2023, 11:00
Поділитись:

На митному посту «Ужгород-автомобільний», що на українсько-словацькому кордоні, у поле зору митників потрапила вантажівка, яка переміщувала понад 22 тонни макулатури. Оскільки зазначений товар відноситься до групи ризику та й вартість його незначна – 3,1 тис. євро, інспектори спрямували фуру на сканування, повідомили у Державній митній службі України.

Очікування підтвердились - на моніторі відразу ж було видно нетипову картинку для переміщуваного через кордон вантажу. А в ході повного митного огляду з розвантаженням усього товару з’ясувалося, що серед зазначеної в товаросупровідних документах макулатури приховано значну партію комерційного товару. 

Так, у 72 коробках, що знаходились на самому дні причепу та були присипані макулатурою, порушники приховали новенький одяг, взуття та аксесуари виробництва Італії, а в 14-х коробках - товар для побутового вжитку, зокрема: помпи та насоси для кавоварок, засоби для видалення жиру і накипу тощо.

Наразі митники підраховують прихований від митного контролю імпортний товар, який імовірно незаконно ввозився з комерційною метою в обхід декларування та оподаткування. Його орієнтовна загальна вартість вже перевищує 2 мільйони гривень.

Складається протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Незаконний вантаж буде вилучено, його остаточну вартість встановить експерт-спеціаліст, справу скерують до суду.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.