Держпродспоживслужба України отримала повідомлення від відповідної служби ЄС про те, що до нашої країни експортовано з Польщі заморожену курятину, у якій виявлено сальмонелу. Про це повідомляє управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області, з чого можна зробити висновок, що курятина «осіла» саме на Миколаївщині.
«До Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF від 16.04.2020 № 2020.1664 щодо виявлення Salmonella Enterica ser. Enteridis (presenсe/25G) в заморожених четвертинах курячих, експортованих з Польщі (farmer – Hanna i Marcin Śliwińscy Sp. Jawna Kozielsk, Kuczbork; produser – Zaklady Miesne “Czaplicki” Sp. z o.o., № PL 14134304 WE, Mlawa; manufacture – Cedrob S.A., № PL 14023901 WE, Ujazdówek, Ciechanów; storage – AMP Logistyka Sp zoo, № PL 14201101 WE, Plonsk) до окремих держав-членів ЄС (Литви) та до України», - йдеться у повідомленні.
У службі зазначають, що згідно з законом, у таких випадках оператори ринку зобов’язані вилучати або відкликати харчові продукти, які перебувають в обігу, та письмово інформувати компетентний орган про вжиті заходи.
Однак в органі не уточнили, що ще зроблено задля усунення з ринку неякісної продукції, окрім публікації відповідного повідомлення на сайті служби.
Цілком ймовірно, що заражена сальмонелою курятина залишається на прилавках магазинів Миколаївщини.
Наскільки відомо з місцевих ЗМІ, поки що повідомлень про масові захворювання на сальмонельоз не надходило.