Догори
Дати відгук

«Ми просто не повинні робити щось тому, що це роблять інші»: у Британії скасовують ковід-паспорти

Різкий розворот зроблено під тиском протестів, бізнесу та політиків.

2 хв на прочитання13 Вересня 2021, 13:00
Британія Британія
Поділитись:

The Times анонсує, що у вівторок прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосить про плани намагатися тримати COVID-19 під контролем взимку. Він має повідомити, що відмовився від запропонованої схеми обов’язкової сертифікації, яка змусила би перевіряти вакцинальний статус людей.

Джонсон відкинув пропозицію після того, як науковці заявили, що щеплення будуть ефективною першою лінією захисту від зимової хвилі пандемії. Але цей крок також є значною поступкою протестувальникам, які скаржилися на те, що застосування паспортів вакцин створить групу громадян другого сорту.

ВВС додає, що тільки тиждень тому міністр вакцин захищав як «найкращий спосіб» тримати нічну індустрію відкритою план, який мав бути запроваджений наприкінці цього місяця

Щоб отримати доступ до клубів та інших масових заходів, люди повинні були пред’явити сертифікат про отримання двох доз вакцинації, негативний тест на COVID-19 чи доказ, що вони закінчили самоізоляцію після позитивного ПЛР-тесту.

Цей план зазнавав критики, наразі він залишиться резервним на випадок потреби восени чи взимку.

Асоціація нічної індустрії заявляла, що такий план міг підкосити галузь і призвести до того, що нічні клуби будуть стикатися зі справами дискримінації, і привітала оголошення про відмову від плану, заявивши, що сподівається, що тепер бізнес зможе з певною впевненістю планувати та розпочати перебудову сектору.

Були протидії депутатів-торі, а також ліберал-демократів, лідер яких Ед Дейві назвав паспорти вакцин «розколюючими, непридатними та дорогими».

«Ми просто не повинні робити щось заради цього або тому, що це роблять інші, і ми повинні подивитися на кожне можливе втручання належним чином», — сказав британський міністр охорони здоров’я Саджид Джавід у шоу «Ендрю Марр».

Він сказав, що йому «ніколи не подобалася ідея говорити людям, що вони повинні показати свої документи», щоб «робити те, що є просто повсякденною справою».

Також ми розповідали, що британців попередили: віднині дефіцит продуктів харчування в супермаркетах буде постійним (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost