Догори
Дати відгук

Ми не дочекаємося статистики по важких і померлих двічі вакцинованих пацієнтах у нашій країні — Ольга Голубовська

Тактика ведення і терапія повинні бути оцінені однаково у щепленого і ні.

2 хв на прочитання21 Серпня 2021, 20:11
Поділитись:

Відомий лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська — доктор медичних наук, професор, Заслужений лікар України, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О. О. Богомольця розповіла, що часто до лікарні надходять люди вже на пізніх термінах хвороби, зокрема киснезалежні, «благо, вдома є кисневі концентратори...»

«Прикро, що досі надходять невакциновані люди ІЗ ГРУП РИЗИКУ, зокрема вікових. Хоча саме вони повинні бути в пріоритеті вакцинації зі зрозумілих причин. Ще раз кажу: зустрічати хворобу, зокрема викликану новими штамами, краще бувши вже імунним», — повторює Ольга Голубовська.

Лікар нагадує, що у своїх лекціях про грип часто говорила, що вакцинальний статус не повинен «розхолоджувати» ні хворих, ні лікарів — в разі розвитку хвороби тактика ведення і терапія повинні бути оцінені однаково у щепленого і ні.

«Тут — те ж саме. Якщо ви вакциновані і захворіли — вчасно звертайтеся і починайте лікування, а лікарі повинні моніторити стан, особливо у груп ризику. Ми не дочекаємося нормального аналізу та статистики по важких і померлих двічі вакцинованих пацієнтах у нашій країні. Можливо, вона з'явиться в інших країнах, але — не факт...» — говорить Ольга Голубовська.

Також ми розповідали, що Ольга Голубовська засуджує примусове щеплення медпрацівників: «Не можна ставитися до вакцинації, як до прогулянки на свіжому повітрі».

Окрім того, ми писали про те, що Ольга Голубовська вважає невиправданою вакцинацію перехворілих: «Яких нам бустерних доз не вистачає?».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.