Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Можна заощадити до 25 % витрат на добрива: чотири ефективні способи застосування скошеної трави

Можна заощадити до 25 % витрат на добрива: чотири ефективні способи застосування скошеної трави

Крім боротьби з небажаною рослинністю, допомагає утримувати вологу в ґрунті та збагачує його азотом.

1 хв на прочитання01 Липня 2023, 11:17
Поділитись:

Питання утилізації скошеної трави можна вирішити щонайменше чотирма ефективними способами, розповідає Телеграм-канал «Садівник».

Добрива для газонів. Залишаючи скошену траву на газоні, можна заощадити до 25 % витрат на добрива. Для цього підійде дрібна фракція скошеної трави.

Додавання до компосту. У вологу погоду, особливо навесні та восени, важливо дати скошеній траві висохнути протягом 1-2 днів, перш ніж додати її до компостної купи. Корисний компост буде готовий за 3 місяці.

Мульчування від бур'янів. Мульча, крім боротьби з небажаною рослинністю, допомагає утримувати вологу в ґрунті та збагачує його азотом. Під городніми культурами шар трави розподіляють на 2-3 см. Дерева, чагарники, кущі можна мульчувати товстішим шаром.

Рідке добриво. Для цього діжку заповнюють свіжоскошеною травою, не трамбуючи її, заливають водою і додають фітоспорин (натуральний біофунгіцид) згідно з інструкцією виробника. Після бродіння рідину розводять у пропорції 1 л на 10 л води і поливають рослини під корінь.

Тимчасом і бур'яни не ростимуть, і вигляд буде привабливий: лайфхак для дачників (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost