Догори
Дати відгук

Можна їсти що хочеш і скільки хочеш, якщо дотримуватися однієї умови: розповідає фітнес-тренер

Обрахувати свій основний обмін можна за допомогою «неідеальної, але простої» формули.

2 хв на прочитання05 Січня 2022, 07:28
Поділитись:

Фітнес-тренер Віктор Мандзяк розповідає про унікальне дослідження американських науковців: людей закрили в метаболічній камері (вона точно визначає трати калорій), поставили перед ними їжу на будь-який смак і помістили туди бігову доріжку. Їсти можна було без обмежень. Але при цьому піддослідних просили ходити по біговій доріжці: одних — менше, інших — більше, третіх — ще більше.

Таким чином визначили, що ті піддослідні, які щодня виконували 34 000 кроків, не пoправлялись (не переїдали), не відмовляючи собі ні в чому: їли що хотіли і скільки хотіли.

«Для того, аби жерти що хочеш, скільки хочеш, треба щодня виконувати 34 000 кроків при умові, що крім цього ми більше нічого й не робимо: ні тобі прибирань по дому, ні тобі занять з фітнесу. Але ж так не буває. Вчені і це врахували. Для того, аби жерти що хочеш і скільки хочеш і не тoвстіти, потрібно потратити ту кількість калорій, яка дорівнює: основний обмін х 1,76», — пояснює Віктор Мандзяк.

Фітнес-тренер розповідає, як обрахувати основний обмін, користуючись «неідеальною, але простою» формулою.

Для жінки: маса тіла х 24 х 0,9.

Для чоловіка: маса тіла х 24.

Для прикладу, основний обмін 75-кілограмoвої жінки:

75 х 24 х 0,9 = 1620 ккал.

Тому «трати її організму на добу, аби жерти-жерти-жерти і не пoвніти», повинні бути такі:

1620 х 1,76 = 2851 ккал.

Тобто при фізичних навантаженях вона повинна спалювати:

2851 – 1620 = 1231 ккал.

Середнє силове годинне тренування спалює орієнтовно 300 ккал.

1231 / 300 = 4,1.

«4 години щодня треба тягати гантелі в залі, дихати потом інших фітнесистів, аби жерти що хочиш і скільки хочеш, не боячись зіпсувати талiю», — говорить Віктор Мандзяк.

Але для тих, хто «запалився ідеєю їсти все підряд, і готовий долати 23-кілометрову дистанцію з пончиком у руці й у кишенях», фітнес-тренер наголошує, що в дослідженні йшлося лише про те, як не набрати, а не про cхуднення.

«Якщо жиp уже полонив твоє тіло, така стратегія не дасть результату, тобі прийдеться переглянути раціон харчування», — констатує Віктор Мандзяк.

Також ми розповідали, що новорічне збільшення ваги становить 60-70 % від щорічного збільшення ваги: що робити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.