Давно не є таємницею взаємозв'язок користі продукту та способу його приготування. Так, навіть найкорисніший овоч/рибу/м'ясо одним неправильним рухом можна перетворити на чергову порцію отрути, нагадує лікар Адель Корягін.
Він радить варити в скороварці («дивна каструля-ківш» на фото) або мультиварці.
«Там великий тиск і температура швидко зростає. Саме це дозволяє скоротити час усієї цієї метушні на кухні, ще й вітаміни зберігаються. Або можна залити наполовину водою — і тоді продукти готуються за рахунок пари. За такого розкладу всі корисні речовини залишаться на місцях, а ви будете ситі. Так, нічого про фритюр і золотисту скоринку тут не сказано, але приготовлені в такий спосіб продукти не лише дуже смачні, а ще й корисні», — говорить лікар.
Також ми розповідали про 3 головні причини, чому зранку не хочеться їсти.