Догори
Дати відгук

Потрібні мільйонам українців: МОЗ закликає парламент підтримати законопроєкт про медичний канабіс

Позиція Міністерства охорони здоровʼя України

1 хв на прочитання12 Липня 2023, 20:21
Поділитись:

Верховна Рада незабаром голосуватиме проєкт закону №7457 (про медичний канабіс). "Закликаємо народних депутатів підтримати його!", - йдеться у пресрелізі МОЗ.  

Позиція Міністерства охорони здоровʼя України – чітка й однозначна: медичний канабіс – це ліки! Вони потрібні більш ніж двом мільйонам українців – такі дані Мінсоцполітики. А оскільки триває війна, кількість тих, хто потребуватиме такого лікування, збільшуватиметься. 

Та йдеться не лише про травми війни, коноплі є ефективними для лікування понад 50 патологічних станів: хронічного болю, артриту, ревматизму, епілепсії, хвороб Альцгеймера і Паркінсона, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу тощо. Крім того, медичний канабіс необхідний онкопацієнтам, для яких страшний біль – це щоденна реальність.

Медичний канабіс використовують у 56 країнах світу серед пацієнтів, які страждають від тілесного, душевного та фантомного болю. Тож прийняття Закону 7457 – це навіть не «йти нога в ногу з сучасними медичними практиками», це – питання перемоги багатьох українців над болем і стражданнями. Прийняття Закону 7457 – це акт милосердя для тих, хто потребує цих ліків.

Шановні депутати, дослухайтеся до думки професіоналів, робота яких полягає у порятунку життів, –  підтримайте законопроєкт №7457.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я