МОЗ: медзаклади у регіонах отримали вакцини від вітрянки

1 хв на прочитання01 Серпня 2024, 10:15
Фото: Міністерство охорони здоров'я

Сучасні вакцини від вітрянки або вітряної віспи Міністерство охорони здоров'я розподілило по регіонах. Сироватку вже передали в області для безоплатної вакцинації.

Області отримали 20 190 доз сучасної вакцин від вітряної віспи для безоплатних щеплень дітей та дорослих з груп ризику. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

Вітряна віспа (вітрянка) - це високоінфекційне гостре вірусне захворювання, що переважно вражає дітей. Характеризується помірною загальною інтоксикацією і плямисто-папульно-верикульозним висипом на шкірі та слизових оболонках. Одна із найпоширеніших інфекцій у світі. Дітьми переноситься здебільшого легко. У дорослому віці може викликати серйозні ускладнення. 

Ця партія сучасних вакцин (виробник Нідерланди) надійшла до країни як гуманітарна допомога від Австралії.

Наразі вакцина розподілена між 10 областями на основі показників захворюваності. Її отримують медзаклади у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Чернівецькій областях та місті Києві.

В Україні передбачені безоплатні щеплення за Національним календарем профілактичних щеплень проти 10 захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту B, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Для дорослих передбачена ревакцинація кожні 10 років проти дифтерії та правця.

Вакцина проти вітряної віспи (вітрянки) в Україні є рекомендованою, але вона не закуповується коштом державного бюджету.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: