МОЗ: Майже 80 тисяч доз вакцини проти грипу завезуть до аптек

1 хв на прочитання17 Вересня 2024, 11:13
ФОТО: ілюстративне

Вакцина проти чотирьох штамів грипу французького виробництва пройшла державний контроль якості.

Держлікслужба видала позитивний висновок про відповідність якості вакцини проти грипу вимогам державних і міжнародних стандартів. Тепер майже 80 тисяч доз препарату розвезуть по аптеках каїни. Це вакцина проти чотирьох штамів грипу французького виробництва, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Також очікується, що ще 81 850 доз вакцини проти грипу цього ж виробника до кінця вересня будуть привезені в Україну. Крім того, наразі перевіряють 65 150 доз вакцини проти грипу корейського виробництва (серія Q60224011).

Усі вакцини, які надходять в Україну, підлягають обов’язковому лабораторному контролю якості. Його здійснює Держлікслужба. Після отримання позитивного висновку вакцини використовують у медичних закладах або вони надходять у продаж до аптек.

Щороку в Україні реєструють близько 6 млн випадків інфекційних захворювань, 98 \% з яких припадає на грип та ГРВІ. Зростання захворюваності традиційно спостерігається з початку жовтня. За тяжкого перебігу грип може спричиняти небезпечні ускладнення: захворювання серця, легенів, нирок тощо. Найдієвіша профілактика грипу – це щорічна вакцинація, яка є рекомендованою (однак не входить до переліку безоплатних вакцин).

У МОЗ нагадали, вакцинація проти грипу не захищає від COVID-19 і навпаки. Щеплення проти цих хвороб можна робити в один день або з мінімальним інтервалом.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: