«Моя дівчина спілкується з колишніми»: психолог пояснив, як правильно вчинити

3 хв на прочитання04 Жовтня 2024, 23:50
Зображення згенеровано ШІ

Чи нормальне спілкування між колишніми та як на це реагувати новому партнерові?

Що робити, коли начебто у стосунках все добре, але партнерка спілкується зі своїми колишніми? Якщо вона каже, що це просто дружнє спілкування, чоловікові це може бути незрозуміло та неприємно. Навіщо вона це робить і як на це реагувати? На запитання BAR24 відповідає сексолог, лікар-психотерапевт Василь Шевляков.

Йти у довгострокові стосунки краще з розумінням того, який досвід взаємин за плечима у нашого партнера. Це важливо, щоб дізнатися, які стосунки до нас були, яка комунікація зберігається наразі. Чи зрозуміти щось, що об'єднує колишніх партнерів. Наприклад, спільні діти, іпотека, майно чи якісь хобі й інтереси.

Справді буває так, що після розставання пара вибудовує нові стосунки одне з одним: товариські, дружні чи ділові. До речі, останніми роками це стало зустрічатися частіше. Як правило, нові відносини можливі на тлі досить комфортного та за взаємною згодою розставання. Можливі вони й після з'ясування стосунків, які призвели до прояснення всіх образ і претензій.

Відповідно, якщо можливості прояснити цю ситуацію заздалегідь не було і якщо раптом з'ясовуються такі обставини, в яких наш партнер продовжує стосунки зі своїм попереднім, дуже важливо розуміти формат. Тобто прямо запитати про це.

У такому разі є кілька варіантів, як ми можемо з цим поводитися.

Варіант перший — дослідити свої власні побоювання та переживання з погляду довіри до партнера та безпеки стосунків. Відкрита розмова допоможе зменшити тривогу з приводу спілкування між колишніми.

Другий варіант — подумати та проаналізувати, чому вас як частину пари так зачіпає таке спілкування. У більшості випадків це стосується неприємного травматичного досвіду стосунків батьків або перших наших стосунків, у яких були факти приховування зрад та інших негативних сценаріїв.

Третій варіант — це можливість знайомства з попереднім партнером та встановлення приятельської, дружньої комунікації між ним та парою, що значно знизить напругу у цій ситуації.

Але буває і так, що з ревнощами впоратися не вдається, а спілкування нашого обранця з його колишнім не співвідноситься з цінностями партнерських і сімейних стосунків. Тоді, звісно, ​​про це теж доведеться розмовляти та шукати якийсь компроміс. Це може бути повне завершення спілкування з попереднім партнером, якщо під загрозою стоять поточні відносини.

Загалом, якщо дослідити та звернути увагу на зазначені можливі сценарії, у більшості випадків така ситуація щасливо вирішується і подібні питання надалі не виникають.

Якщо ж попри спілкування та конструктивну спробу діалогу домовитися з партнером із цього приводу не виходить, тоді варто звернутися за підтримкою до сімейного психолога на парну консультацію. Вона допоможе благополучно вирішити конфлікт і знайти опорні точки. Це дозволить парі надалі у подібних ситуаціях почуватися стійкіше та вирішувати їх самостійно.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: