Колумбійська сільськогосподарська дослідницька корпорація (Agrosavia) витратила 10 років на виведення нових сортів апельсину. Нарешті науковці представили результати своєї роботи — Agrosavia Naranja y Azúcar і Agrosavia Naranja Margarita. Про це повідомляє новинний ресурс 24 каналу з посиланням на інформаційний портал FreshPlaza.
Ці сорти створені спеціально для колумбійського регіону Карибського басейну. Саме тут зима 10 років тому завдала найбільших збитків.
Обидва сорти морозостійкі та мають покращені характеристики. Зокрема, вміст соку у їхніх плодах на 40 % більший, аніж у звичних апельсинах.
Науковці сподіваються, що їхня робота вже найближчим часом буде використана у широкій практиці та дасть змогу повернути економічну привабливість регіону.
Як повідомлялось раніше: апельсини були делікатесом на Різдво у Європі уже в Середньовіччі.