Дуже оригінальний салат, легкий із кукурудзою, морквою та цибулею – справжній мікс вітамінів.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
Процес приготування
За смаком ви ще можете додати до салату трохи сиру, попередньо натерши його на тертці.
Моркву тремо на тертці для корейської моркви або ріжемо тонкою та поздовжньою соломкою.
Половину моркви укладаємо в каструлю на дно рівним шаром, посипаємо сіллю і цукром, висипаємо моркву, що залишилася, рівним шаром солимо і посипаємо цукром.
З’єднуємо воду з оцтом і заливаємо цією сумішшю моркву. Накриваємо кришкою і ставимо на мінімальний вогонь і томимо 15 хвилин.
Порада : не доводимо до кипіння і не варимо, а саме томимо, щоб морква стала трохи м’якшою, але хрускотіла.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і насипаємо до моркви, додаємо ще пропущений через прес часник, перемішуємо, накриваємо кришкою і знімаємо з плити. Залишаємо на 5 хвилин під кришкою.
Порада : якщо ви любите гостріші салати, тоді моркву охолоджуємо і потім змішуємо з цибулею та часником.
Охолоджуємо всю масу, змішуємо з кукурудзою, додаємо майонез і ставимо на 30 хвилин у холодильник. Такий салат дуже смачний, якщо холодний.