Міжнародний розвантажувальний день відзначають 5 січня, і для наших співвітчизників це дуже вчасно — адже святкування Різдва та Нового Року на наших теренах супроводжується щедрими застіллями. А це позначається і на фігурі, і на здоров'ї.
Розвантажувальний день — режим харчування з раціоном, обмеженим за калорійністю або харчовими компонентами. Наприклад, із низьким вмістом вуглеводів або білків. Як його правильно організувати, розповідає Телеграм-канал «Я вимагаю для тебе авокадо».
Цілі у розвантажувального дня — розвантаження та поліпшення травлення. Звільнення організму від зайвої рідини й усунення набряків. Схуднення тут не є основною метою.
Що ж потрібно, щоби провести розвантажувальний день без поганих наслідків?
Бути здоровим у цей день. Бажано мати мінімум стресів і не надто велике навантаження.
Необхідно пити достатню кількість рідини.
У розвантажувальний день варто уникати різкого зниження калорійності. Якщо ви харчуєтесь на 2000 ккал на добу, то не потрібно примусово і різко переходити на 500-800 ккал. Калорійність потрібно поступово зменшувати, з кожним розвантажувальним днем. Різкий перехід у голодний режим забезпечить переїдання наступного дня.
Слід звернути увагу на вибір продуктів. Розвантажувальні дні із одного продукту не бажані. Відсутність збалансованості посилить почуття голоду. Занадто обмежений вибір (з одного продукту) введе до смутку.
Найкраще комбінація продуктів — наприклад, нежирне м'ясо чи риба плюс овочевий салат. Просто загальна калорійність добового раціону буде нижчою.
Більше новин читайте на GreenPost.