Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Міжнародний Червоний Хрест відмежувався від вивезення українських дітей з окупованих територій до Білорусі

Міжнародний Червоний Хрест відмежувався від вивезення українських дітей з окупованих територій до Білорусі

Міжнародна федерація просить БОКК припинити подібні дії.

2 хв на прочитання21 Липня 2023, 15:46
Поділитись:

Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФКК) відмежувалася від візиту голови Білоруського товариства Червоного Хреста (БТКК) Дмитра Шевцова на Донбас та його висловлюваннями у ЗМІ. Про це йдеться у прес-релізі, опублікованому на сайті Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФКК). Увагу на документ звернуло видання Reform.by.

Федерація заявляє, що її не повідомляли про візит. МФКК дізналася про поїздку Шевцова на Донбас зі ЗМІ і не має відношення «до будь-яких подібних заходів, у тому числі за участю дітей».

Федерація серйозно сприймає дії будь-якого з національних товариств Червоного Хреста, які суперечать гуманітарній місії, принципам та політиці Червоного Хреста, тому передала справу до Комітету з дотримання та посередництва — незалежного органу, який розслідує порушення сумлінності.

«Надзвичайні обставини цього візиту, зокрема використання символу, пов'язаного з однією зі сторін міжнародного збройного конфлікту в Україні, торкаються Основоположних принципів Міжнародного руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Візит та пов'язані з ним заходи не були узгоджені з іншими складовими Руху, як того вимагають наші внутрішні правила та положення», — йдеться у заяві.

Федерація заявляє, що такі дії «можуть підірвати довіру до нашої роботи з підтримки громад, які потребують, хоч би ким вони були і з якого би боку фронту перебували».

Міжнародна федерація просить БОКК припинити подібні дії та декларує, що заяви Шевцова не відображають погляди організацій Червоного Хреста.

«Ми зв'язалися з Білоруським Червоним Хрестом, щоб висловити наше серйозне занепокоєння та припинити будь-яку подібну діяльність у майбутньому. Важливо відзначити, що генеральний секретар Білоруського Червоного Хреста не виступає від імені Міжнародної федерації Червоного Хреста чи будь-якого з компонентів руху та його заяви не відображають наші погляди», — йдеться у заяві.

Нагадаємо, голова БТЧК Дмитро Шевцов з'їздив до окупованого Росією Маріуполя і з'явився там в одязі із символом окупантів Z. Також він заявив, що Білоруський Червоний Хрест бере участь у вивезенні українських дітей до Білорусі.

Також ми раніше писали, що серед причетних до вивезення українських дітей до Росії та усиновлення їх російськими сім’ями — Червоний Хрест.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost