Ми щодня купуємо продукти харчування у супермаркеті та навіть не підозрюємо, що деякі з них просто вбивають наш організм. Експерти із Consumer Reports вивчали харчові продукти і спалахи захворювань з 2017 по 2022 рік. Вони виокремили 10 найнебезпечніших і закликали не купувати.
Ці продукти можуть містити віруси і бактерії, такі як сальмонела, лістерія, кишкова паличка і навіть гепатит А, які викликають серйозні розлади здоров'я.
На першому місці знаходиться листова зелень (салат "Ромен" і пакетований салат) через зараження кишковою паличкою E. coli та лістерією. Ними отруїлись 614 людей, 11 з яких померли.
Причиною називають забруднену водау яка використовуватися для поливу.
Навіть якщо зелень не забруднюється водою під час процесу вирощування, забруднення може швидко поширюватися між продуктами всередині переробних підприємств
Фахівці радять купувати салат із цілими головками замість салату в пакетах і видаляти зовнішнє листя салату, де часто можуть приховуватися бактерії.
До трійки найнебезпечніших також потрапили сирні і м'ясні нарізки та яловичий фарш.
До списку експерти з безпеки харчових продуктів віднесли ще цибулю, індичку, курятину, папайю, персики, диню і борошно.
Більше новин читайте на GreenPost.