Догори
Дати відгук

Міністр пояснив, що слід зробити вже зараз, щоб отримати «вакцинальну тисячу»

Потрібно лише авторизуватися через BankID.

1 хв на прочитання03 Грудня 2021, 16:00
Дія Дія
Поділитись:

Не забули про тисячу гривень за вакцинацію, яку пообіцяв Володимир Зеленський? Повідомлялося, хто та коли отримає 1000 грн за вакцинацію та куди їх можна витратити.

Урядовці говорять що вже зараз треба згенерувати сертифікат вакцинації в застосунку «Дія», щоб з 19 грудня отримати 1000 грн за програмою «єПідтримка».
Алгоритм дій нагадав віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook.  

Щоб згенерувати сертифікат, потрібно завантажити застосунок, авторизуватися, натиснути «додати документ» на головному екрані або обрати «covid-сертифікати» у послугах.  

Важливо не забути поставити галочку про згоду на обробку персональних медичних даних. Якщо лікар вніс коректну інформацію в електронну систему, сертифікат з'явиться в застосунку автоматично.
«Зараз отримати сертифікат у застосунку можна і з ID-карткою, і з паспортом-книжечкою. Потрібно лише авторизуватися через BankID», — нагадав Федоров.  

Як відомо,  скористатися нарахованою сумою можна буде протягом чотирьох місяців після дня надходження коштів. Фінансові операції здійснюватимуться банками-партнерами, які мають надійні системи захисту платежів.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає виділення 8 мільярдів гривень з державного бюджету України на 2021 рік для виплати однієї тисячі гривень українцям, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19. 

Крім цього в «Дії» стали доступними ще сім послуг — пенсії, субсидії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.