Догори
Дати відгук

Мінічіабата з сиром: ідея для шкільних перекусів

Тоненька хрумка скоринка, а сама структура випічки ніжна, повітряна і тане в роті: мінічіабата сподобається школярикам.

2 хв на прочитання3 години тому
ФОТО: Мінічіабата для шкільних перекусів / facebook.com/bonsai477liquid ФОТО: Мінічіабата для шкільних перекусів / facebook.com/bonsai477liquid
Поділитись:

Хліб у дірочки або чіабата - це один із найпопулярніших видів хлібобулочних виробів у світі. Тоненька хрумка скоринка, а сама структура випічки ніжна, повітряна і тане в роті. У кого не спитай, не знайдеться людини, яка б не любила чіабату. А якщо напекти з тіста на чіабату маленьких булочок з сиром - вийде зручний і дуже смачний перекус для школяриків.

Інгредієнти на 16 булочок:

  • вода - 0,5 л
  • дріжджі сухі - 1 ч.л.(пресовані - 15 г)
  • сіль - 1 ч.л.
  • олія - 50 мл
  • борошно пшеничне - 600 г

Для присипки підійде сир моцарела або сулугуні.

Мінічіабата з сиром для шкільних перекусів
ФОТО: Мінічіабата для шкільних перекусів / facebook.com/bonsai477liquid

У велику миску виливаємо ледь теплу воду. Додати сіль і дріжджі. Перемішати і додати олію і борошно. Замісити тісто ложкою абе лопаткою. Тісто виходить як густа сметана. Накрити миску кришкою або харчовою плівкою і залишити на 45 хвилин. 

Злегка мокрими руками проминаємо тісто з країв всередину. Повторити процедуру ще двічі з інтервалом у 45 хвилин. У перервах тісто тримати закритим і в теплі. Тісто набуває бульбашок і з кожним разом все краще розтягується.

Обов'язковою умовою приготування чіабати є 12-ти годинна витримка у холодильнику. Цей ритуал робить тісто однорідним і дає йому повністю дозріти. Завдяки цьому воно стає ароматним, смачним та пишним, при цьому зберігаються його корисні властивості.

Натерти охолоджений, а краще трохи підморожений сир на великій терці.

Викласти тісто на робочу поверхню, присипану легким шаром борошна. Розтягнути у прямокутник товщиною до 1,5 см. Поділити на 16 частин, перекласти порції тіста у форми для капкейка, злегка змащені олією. Зверху присипати натертим сиром. Прикрити форми рушником. Залишити тісто постояти ще 30 хвилин.

Тим часом розігріти духовку до 240 градусів. Випікати при цій температурі булочки 15 хвилин, потім зменшити нагрів до 200 градусів і пекти ще 15 хвилин. Витягати з форм булочки після повного охолодження. Випічку можна зберігати у морозилці, після розморозки повністю відновлює споживчі властивості.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
У США з'явилися теорії змови щодо урагану «Хелен» — уряд намагається все спростувати
4 хв на прочитання9 хвилин тому
ФОТО: Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів міжурядові консультації зі словацькими колегами / Урядовий портал
Україна і Словаччина створять східноєвропейський енергетичний хаб
1 хв на прочитання56 хвилин тому
Фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Зелене майбутнє України: активізація міжнародної підтримки для кліматичної політики
2 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенеровано ШІ
У Кембриджі вперше в сучасній історії шукають натхненого ботаніка, який піде слідами Дарвіна
3 хв на прочитання2 години тому
Медики визначили найкращий час засинання для здорового сну
2 хв на прочитання3 години тому
Ще один погодний рекорд у Києві: цього разу аномальний дощ
1 хв на прочитання4 години тому
Нобелівська премія 2024 року з медицини: за що її отримали американські дослідники Віктор Амброс і Гарі Рувкун
3 хв на прочитання5 годин тому
Перша в Центральній Азії: у Казахстані провели референдум щодо будівництва АЕС
2 хв на прочитання6 годин тому