Міндовкілля переймає досвід країн регіону ЄЕК ООН

2 хв на прочитання5 годин тому
Міндовкілля переймає досвід країн регіону ЄЕК ООН

У ЄС вже оновлено Директиву 2010/75/ЄС про промислові викиди

У Франції у рамках Десятої щорічної зустрічі Цільової групи по технічно-економічних питаннях Конвенції про транскордонне забруднення повітря на великі відстані проведено дводенний семінар щодо впровадження найкращих доступних технологій та методів управління (НДТМ). Участь у заході взяли і представники Міндовкілля.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO), щороку близько 7 мільйонів смертей на планеті пов’язані з впливом забрудненого повітря. Саме тому важливо впроваджувати заходи із запобігання та зменшення викидів шкідливих речовин. 

У ЄС вже оновлено Директиву 2010/75/ЄС про промислові викиди, яка зобов’язує підприємства впроваджувати найкращі доступні технології та методи управління для боротьби із забрудненням. У рамках цього у жовтні запущено інформаційну онлайн-платформу Європейського інноваційного центру промислової трансформації та викидів (INCITE). Платформа збирає інформацію з усього світу про наявні інноваційні рішення, які мають екологічні переваги та є економічно ефективними, а також можуть бути включені в Севільський процес.

Як відомо, Севільський процес започаткований Європейською Комісією для оновлення екологічних норм та зменшення промислових викидів в повітря, воду та ґрунт. Представники влади та бізнесу європейських країн у рамках Севільського процесу постійно працюють над переглядом найкращих доступних технологій та методів управління, які далі європейська промисловість впроваджує у свої виробничі процеси. 

Україна з прийняттям євроінтеграційного Закону «Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення» також стежить за  світовими тенденціями у цій сфері та працює над впровадженням кращих європейських практик.

З презентаційними матеріалами семінару можна буде ознайомитися найближчим часом за посиланням https://bit.ly/40kX2Ma

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: