Міндовкілля і ОЕСР поглиблять співпрацю у сфері захисту довкілля

1 хв на прочитання03 Жовтня 2024, 14:05
ФОТО: ілюстративне

Ключове в діалозі – перехід України зі статусу перспективного члена у статус повноцінного учасника організації.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України й Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) поглиблять співпрацю у сфері захисту довкілля. Про це Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук домовилася з виконуючим обов'язки голови Офісу ОЕСР в Україні Міхалом Фаленчиком.

Ключове в діалозі – перехід України зі статусу перспективного члена Організації економічного співробітництва у статус повноцінного учасника організації.

Перехід на новий рівень спростить процедуру участі українських експертів у заходах ОЕСР. Це важливо для України зокрема для посилення нашого доробку з обрахування збитків довкіллю внаслідок бойових дій та вдосконалення відповідних методик. Співпраця з ОЕСР може створити додаткові потужності для залучення партнерів та експертів”, – наголосила Світлана Гринчук.

Заходи для вступу України в ОЕСР містять довкіллєву складову. Для реалізації цієї мети необхідно підвищити статус України в комітеті організації з питань політики захисту довкілля до рівня учасника. Заяву треба подати вже цього року. Тому у відомстві домовилися з керівником ОЕСР продовжити консультації між нашими спеціалістами.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: