Мінагро: Україна готова давати освіту студентам з Африки в агросекторі

2 хв на прочитання6 годин тому
ФОТО: Оксана Осьмачко, заступниця Міністра агрополітики та продовольства / Мінагро

Україна намагається перейти від статусу постачальника продовольства до постачальника технологій в сфері сільського господарства.

Україна має намір розвивати партнерство з країнами африканського континенту в сфері агросектору за всіма можливими напрямками. Один з них – навчання африканських студентів у профільних вишах України. Про це заявила заступниця Міністра аграрної політики та продовольства Оксана Осьмачко під час аграрного форуму «Україна – Африка 2024", повідомили у Мінагро.

«Українські навчальні заклади можуть проводити навчання більш як для 1 млн іноземних студентів. Це ще одна можливість розвитку нашої співпраці. Українські виші мають великий досвід роботи зі студентами з Африки. До повномасштабного вторгнення у нас навчалося більше ніж 76 тис. студентів з африканських країн. Ми відкриті до діалогу з кожною африканською країною, щоб знайти точки дотику для розвитку співпраці», - зазначила Оксана Осьмачко.

Заступниця Міністра також зауважила, що для України пряме партнерство з країнами Африки є одним з пріоритетів.

«Ми хочемо розвивати наші стосунки в руслі партнерства і готові приймати участь у довгострокових проєктах з нашими колегами з африканських країн та в інвестиційних процесах», - сказала Оксана Осьмачко.

За її словами, Україна зараз намагається перейти від статусу постачальника продовольства до постачальника технологій в сфері сільського господарства, включно з водопостачанням, аналізом родючості ґрунтів, використання органічних добрив.

«Ми можемо проводити дослідження з якості добрив, проведення лабораторних досліджень, щоб ви могли боротися з посухою, використовуючи найбільш сучасні технології та ефективно використовувати воду та інші сировини для розвитку цієї сфери», - додала заступниця Міністра.

Форум «Україна-Африка» зібрав онлайн представників 21 країни Африканського континенту, сільськогосподарських товаровиробників України та профільних державних органів. Зокрема, у заході взяли участь представники Гамбії, Кабо-Верде, Гвінеї, Руанди, Сьєрра-Леони, Сенегалу, Ботсвани, Гани, Єгипту та інших країн.

Больше новостей читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: