Догори
Дати відгук

Медики розповіли, чим небезпечний надлишок сну

Їм загрожують проблеми із серцем та ожиріння

1 хв на прочитання07 Липня 2022, 22:03
Поділитись:

Здоровий сон – запорука міцного здоров'я та гарного самопочуття. Оптимальною тривалістю сну вважається сім годин. Оскільки відпочинок після цього часу може призвести до ожиріння, проблем із серцем та ранньої смерті, передає "novosti-n"

Вчені протягом шести років спостерігали за аматорами поспати і дійшли висновку: у тих, хто спав понад 9 годин на добу, ожиріння розвивалося на 21% частіше, ніж у тих, хто спав 7-8 годин.

У той же час вчені зауважили, що учасники дослідження не худнули навіть після змін у раціоні харчування та активних занять спортом.

Вчені провели ще одне дослідження, в якому взяли участь 72 тисячі жінок. І з'ясувалося, що добровольці, які витрачали на сон до 11 години на добу, на 38% частіше мали ішемічну хворобу серця, ніж ті дівчата, сон яких займає 8 годин.

Фахівці пояснюють, що організму достатньо 7-8 годин на добу, щоби відпочити. Але, якщо вранці є проблеми з пробудженням, то причини можуть бути не втомлені.

Зокрема, до цього може спричинити стрес, тривожність чи депресія. У такому разі слід звернутися за допомогою до лікаря.

До речі, ішемічна хвороба серця це так званий серцевий напад. Цій хворобі сприяє малорухливий спосіб життя, куріння, цукровий діабет, ожиріння, спадковість, стресові ситуації. Імовірність розвитку хвороби значно підвищується за малорухливого способу життя.

А ось ожиріння обумовлено порушенням обміну речовин. Воно може призвести до діабету, раку, інсульту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.