Медики пояснили, які продукти допомагають жінкам швидше завагітніти

2 хв на прочитання15 Квітня 2021, 22:55
Які продукти допомагають жінкам завагітніти

Їжа, що містить певні вітаміни та речовини, може пришвидшити настання вагітності

Коли жіночий організм достатньою мірою забезпечений поживними речовинами, він здатний завагітніти швидше, оскільки генерує енергію, необхідну для вагітності. З іншого боку, недоїдання і сильний стрес можуть негативно впливати на фертильність, заважаючи вагітності. Фахівці радять жінкам, які мріють про материнство, частіше додавати у своє меню певні продукти. Повідомляє emmasdiary.

Продукти, які містять фолієву кислоту. Відома також як вітамін B9, вона сприяє утворенню крові й метаболізму, а також процесам зростання, які відіграють важливу роль в заплідненні яйцеклітини. Цей вітамін є: у спаржі, арахісі, броколі, капусті, брюссельській капусті, яйцях та шпинаті.

Продукти, що містять вітамін B6. Згідно з дослідженням Массачусетського університету в Амхерсті, "адекватне споживання B6 покращує фертильність у жінок на 40%", - говорять вчені.

Які продукти його містять: броколі, боби, горох, картопля, капуста.

Продукти, в яких є омега-3 жирні кислоти. Вони стимулюють приплив крові до репродуктивних органів, сприяють поліпшенню якості цервікального слизу і сперми, позитивну впливають на гормональний баланс і овуляцію. Група продуктів багатих омега-3: рослинні олії, горіхи, лосось, оселедець, скумбрія та сардини.

Продукти, що містять цинк. Він необхідний для виробництва репродуктивних гормонів — естрогену, прогестерону й тестостерону. Їжа, в які міститься цинк: сири (Ементаль, гауда), вівсянка, пшениця, волоські горіхи, сочевиця та кукурудза.

Продукти, які містять вітамін B12. Він стимулює готовність жіночого організму до зачаття. Його дефіцит безпосередньо пов'язаний з проблемами фертильності і ненастання вагітності. Група продуктів з вітаміном B12: оселедець, лосось, сир гауда, яйця та сир.

Нагадаємо, інфекціоніст розповіла, як спосіб знижує шанси заразитися COVID.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: